AIR en el Festival Jardins de Pedralbes

Multiple dates

Show previous dates

Festival Jardins de Pedralbes

Avinguda Diagonal, 686, Barcelona

Purchase Link

Programación completa del V Festival Jardins de Pedralbes.


Referents electrònics

Amb influències que van des de la música clàssica i la primera electrònica fins al pop, el postpunk i l’art-rock, la banda Air és una de les propostes més interessants que es poden veure actualment en el panorama musical internacional. Formats a Versalles, França, Air és el nom que rep el duet format per Nicolas Godin i Jean-Benoit Dunckel, dos músics capaços de crear un ambient musical impressionant tant en els seus directes com en els seus enregistraments, entre els que ja s’hi compten vuit treballs d’estudi, el darrer dels quals és “Music for Museum” (2014).

Van donar-se a conèixer en l’àmbit alternatiu amb el tancament del passat mil·lenni, amb “Moon Safari” (1998), que incloïa el senzill “Sexy Boy”, considerat el seu primer èxit. Abans, ja havien començat a col·laborar junts en projectes musicals anteriors a Air, y en el seu primer EP, “Premiers Symptomes” (1995). La seva electrònica elegant que mira cap als ritmes del passat i beu del trip-hop -fusió d’estils on els sons de la música negra i el hip-hop, passats pel house, tenen un pes especial-, els ha convertit en referents a l’avantguarda del panorama electrònic de l’inici de segle.

A més de la seva producció musical, aviat van demostrar que les seves creacions podien anar més enllà dels directes i l’estudi. Així doncs, l’any 2000 van posar música a “Les verges suïcides”, el debut cinematogràfic de Sofia Coppola, un treball que es considera el seu segon disc. Una col·laboració que ha tingut continuïtat en d’altres films de la realitzadora com “Lost in Translation” o “Maria Antonieta”.

Media content

Related content

Share with friends