Laure Briard + Michelle Blades a l'Heliogàbal

Multiple dates

Show previous dates

Heliogàbal

Ramón y Cajal, 80, Barcelona

26 Maig. Laure Briard + Michelle Blades (FR)

 

21hrs. Entrada 8/10€ 

 

Nit d'esperit francès amb dues de les cantautores modernes que més estan recuperant arrels antigues com el pop ye-yé, la cançó brasilera o el folk nord-americà amb una particular visió de modernitat.

 

Descendent d'una família de músics panamenys pel costat del seu pare i mexicans al costat maternal, Michelle Blades emigra a Florida als set anys, fugint del règim de Manuel Noriega. Sempre a prop de l'estudi del seu pare (que no és altre que el productor emèrit Roberto Blades), acava deixant Miami a la majoria d'edat per escapar als deserts d'Arizona i viure plenament la seva música.

 

Fa uns anys, la compositora arriba a París i ràpidament es fa adoptar pel segell francès Midnight Special Records. El punk enutjat, el folk country, el rock disfressat o el pop sintètic són part de la seva ànima nòmada, que ha vist tots els colors i que sembla encaixar sota l'etiqueta d'indie, amb la qual pot jugar, experimentar però també destil·lar els seus orígens llatins.

 

https://www.youtube.com/watch?v=x9DEcfv3KSs

https://michellebades.bandcamp.com/

 

Malgrat les seves arrels franceses, Laure Briard pot considerar-se una rara avis dins del panorama musical del país veí. Capaç de recuperar el pop ye-ye francès, omnipresent en el seu treball de 2016 'Sur la piste de danse' en què Birkin o Hardy semblen surar, a Révelation, el seu primer treball que jugava amb un pop més tenebrós proper a la figura de l'americana PJ Harvey.

 

Les seves cançons, tremendament cinemàtiques, han obert la cicatriu del temps a França i han permès reviure temps pretèrits sense deixar d'inventar i afegir elements. En el seu nou EP 'Janela', l'artista s'uneix a la banda brasilera Boogarins per explorar terrenys de Bossa Nova dolços i intrigants. El seu directe és digne de veure i ens podem sentir afortunats de tenir l'Heliogàbal com a escenari.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Dpg34KOsWlw

https://laurebriard.bandcamp.com/

 

 

 

Media content

Related content

Share with friends