La senyoreta de l’Escala

Multiple dates

Show previous dates

Auditori Octavi Ruiz

Av. Santa Bàrbara, 35, Amposta

A càrrec de la Companyia Terratrèmol Produccions


«Víctor Català, la senyoreta de l’Escala» és un espectacle multidisciplinari que tracta un tema tan actual com la discriminació de gènere, partint de la biografia i obra de l’escriptora Caterina Albert i Paradís (1869-1966), més coneguda literàriament amb el pseudònim de Víctor Català.

A través del teatre, la música en directe, la dansa, les videoprojeccions (videodansa) i la narració, l’espectacle presenta la història de la Victòria (Viqui), una nena del s. XXI que pateix un conflicte de discriminació de gènere. A les golfes de casa hi troba un vell llibre a partir del qual descobrirà la sorprenent història de la Caterina, una noia que per a poder escriure lliurement va haver d’amargar-se darrere d’un nom d’home durant molts anys de la seva vida i que va acabar sent una de les escriptores més destacades i imprescindibles de la literatura catalana.


Guió i direcció: Roger Cònsul

Idea original i direcció musical: Magí Canyelles

Músics/actors: Rosa Martínez (veu) –Vicki; Magí Canyelles (tenora i veu) - Llibreter i Crític; Pau Vinyoles (acordió diatònic i veu) - Mestre i Crític; Francesc Cardona (guitarra i veu) - Pintor i Crític.

Ballarina/actriu: Mar Ollé - Caterina

Narrador: Roger Cònsul

 

Espectacle recomanat per a tots els públics.

Durada: 55’

Media content

Related content

Share with friends