Xalónia 2019: Oques Grasses + La Fúmiga + Frida + Arsènic

Add to Add Xalónia 2019: Oques Grasses + La Fúmiga + Frida + Arsènic Google Calendar

Carretera Xaló- Lliber, 03727 see map

Buy tickets

Listen

Oques Grasses

Cuando las ocas van al campo, la primera es la que va primero y la última la que va última. Las otras da igual.
Reggae fresco, optimista y enérgico. Oques Grasses debutaron en 2013 con 'Un dia no sé com' y un año después consiguieron el premio a mejor grupo revelación en Enderrock 2014. Desde entonces, la banda osonenca no ha dejado de crecer de manera exponencial.

Listen

La Fúmiga

La Fúmiga es una banda creada en 2012 en Alzira, la Ribera. El grupo reproduce en la escena valenciana el fenómeno ya conocido en otros lugares del mundo de llevar agrupaciones formadas por instrumentos de viento y percusión de la calle al escenario, al estilo de las bandas balcánicas o las brass bands del centro de Europa.

Con esta instrumentación, mezcla de la cultura de banda y la alternativa, hacen un repaso al panorama musical en valenciano, con el ska, el punk, el pop alternativo y la música latina como referentes, que los ha llevado a actuar en festivales como el Festivern, Feslloch, el Aplec dels Ports o los Conciertos de Viveros de la Gran Fira de València.

Frida

El grup FRIDA naix al 2013 fundat per Tom i J.Winston, que junt a un Dj es presentàren com la clàssica formació del rap (2 cantants i un Dj). Ara, Frida porta dos anys immers en un procés creatiu, tant a nivel musical com de composició de la seua nova formació.

A nivell creatiu i després de dos maquetes en el camí “Free Rap” (2013) i “Neologismes” (2014), al gener del 2018 publicaran el seu primer álbum “Gegants”. Passar de ser un grup bàsic de rap a un grup de rap amb banda completa ha estat un altre dels objectius del grup. Amb els nous membres integrats i en mig de la creació del disc, FRIDA ha resultat la banda escollida pel jurat com a guanyadora de l'edició d'enguany del Sona la Dipu gràcies al seu nou directe potent i dinàmic. Per primera vegada guanya el Sona la Dipu un grup de rap i per primera vegada, també, el guanya un grup que cante en valencià.

Açò ha suposat una injecció d'adrenalina extra per a tot el que prepara FRIDA des de que fa ara dos anys, quan va decidir fer evolucionar la formació. La banda de rap, presenta ara una proposta amb vuit membres, amb bateria, baix, guitarra, teclats, dj i tres veus al front, dos masculines i una femenina, Vero que aportar una tonalitat i una actitud fonamental en el nou concepte de la banda.

En definitiva una aposta innovadora tant per al rap -portant-lo cap a nous horitzons musicals, com el reggae o el funk, sense perdre la seua essència- com per a la música feta en la nostra llengua. I és que el projecte de FRIDA comença ara a sonar amb molta força, però tots els seus components són vells coneguts de formacions valencianes.

Ara sembla que el resultat de tot aquest procés creatiu arriba a la seua culminació. El nou disc de FRIDA portarà per nom GEGANTS i vorà la llum el pròxim mes de Gener. El primer avançament del disc, porta per nom "La Jungla" i va veure la llum el passat 6 de novembre. El single ha tingut una gran rebuda entre públic i crítica, i la tornada de Don Dada ja ressona amb força entre el públic als directes. Una cançó potent acompanyada d'un videoclip molt ric estèticament enregistrat a Fanzara (Alt Millars) seu del festival internacional d'art urbà MIAU.

Listen

Arsènic

Corre l'hivern del 2016 quan un grup d'amics de Xàbia, tots provinents d'altres grups, decideixen juntar-se per oferir un projecte musical de serietat i poder disfrutar amb allò que més els agrada. Així neix Arsènic. Amb referents molt diversos, comença a el·laborar-se un cull de cançons caracteritzades clarament per un aire mestís, barretjant el rock, el rap i el reggae entre altres estils. Després d'un any de vesprades de composició i matins d'assajos, compaginats amb els estudis universitaris, arriba la tardor del 2017, i amb ella el primer concert. Arsènic actúa per primera vegada en directe, i ho fa en un concurs de bandes a Moraira. Aquest concert pren la metxa d'una traca que, a dia d'avuí, encara guarda el coet més fort. Al 2018 pugen per primera vegada a un gran escenari, i ho fan durant tot l'estiu. Comparteixen cartell amb grups com Txarango, Zoo o Buhos, entre altres. A hores d'ara es preparem per traure a la llum el seu primer treball discogràfic i presentar-lo allà on els porte el vent.

is official dealer

Xalónia 2019: Oques Grasses + La Fúmiga + Frida + Arsènic


Do you want to sell online tickets?

Discover the extensive possibilities promotion that notikumi offer.

Meet notikumi