¡Atention! this event has ended.

MORT A LES CUNETES en Amposta

Av. Santa Bàrbara, 35, 43870 see map

A càrrec de David Pintó i Joan Valentí


El muntatge narra la història de “La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria”: l’afusellament de vuit republicans, civils, que la nit del 9 de febrer de 1939 van ser trets de la presó de Manresa i la fugida d’un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada.

‘Mort a les cunetes’ és un homenatge a: Joan Badia, Amadeu Casserres, Jaume Claret, Lluís Fàbrega, Camil Pujol, Maurici Sivila, Josep Talleda i Juli Zegri (fills de Súria i Valls de Torroella), que van ser assassinats a peu de carretera per un escamot de guàrdies civils. I també a persones com la Teresa Mabras, “La Maciana” de Castellolí, que tapaven amb terra i pedres les restes que sobresortien dels cadàvers mal enterrats vora de la carretera.

Una aportació a la memòria històrica d’aquest país, explicant aquest crim execrable del franquisme que durant molts anys, massa, ha estat silenciat.

Amb el suport de l’Associació Memòria i Història de Manresa

Recomanat per a tots els públics

Durada: 60 min.
Do you want to sell online tickets?

Discover the extensive possibilities promotion that notikumi offer.

Meet notikumi