MVGR3 + Mejores Amigas en concert a l'Heliogàbal

Multiple dates

Show previous dates

Heliogàbal

Ramón y Cajal, 80, Barcelona

MVGR3 (FKA La Gestora del PSOE, FKA Hi Hitler!) és l'alter ego musical del madrileny José Ramón Grela Leon, també conegut com a DJ (resident a alguns dels antres més destacats de la capital estatal) i il.lustrador (Responsable del còmic Alfa, Beta, Bronson amb The New Raemon).


Les seves cançons, a cavall entre el pop d'habitació i la electrònica d'estadis (de segona B), son reconeixibles per línies de baix distorsionades, sintetitzadors furiosos i lletres de realisme patètic farcides amb desamor i agobi nihi-hedo-existencialista, però sense un xic d'autocompassió. A l’univers de MVGR3 hi han referències a, i coses robades de, entre d'altres: Talking Heads, Lorde, Suicide, Miley Cyrus, Kokoshca, The Rentals, Electric Youth, Frankie Cosmos, Kathleen Hanna, Los Punsetes, Daniel Johnston, Grimes, Dan Deacon, Triángulo De Amor Bizarro, John Carpenter, Car Seat Headrest y Sonny and the Sunsets.


Parit a una habitació de 4m2, La fuga de Isla Dramita (Lago/Cráter, 2020) és el seu primer llarga duració, sant i senya del DIY: Autoproduit, autogravat y autodissenyat. Inexplicablement gravat en ordre cronològic de composició, troba a MVGR3 al centre de la seva zona de confort: A parts iguals entre el seu punt més intimista i territori inexplorat. Un disc que és tant de superació de ruptura amorosa (i de manual, a més) com una esmena a la totatlitat del gènere per ridiculització. Històries de tensió amorosa urbano-nerd plenes de referències cinèfiles i musicals, reflexions de bajona sobre la mort i les xarxes socials, odes anticapitalistes passades de rosca cortesia de gòtics expatriats passejant-se pel IKEA, i un comentari polític en un moment que ho demana a crits, donen forma a una odissea de la qual cap Ulisses postmodern pot sortir de el tot ben parat, per molt fàcil que sembli a priori fugir de Isla Dramita.


----


Mejores Amigas són Mateo i Valeria, un duet de pop format a Madrid a finals de 2019. A travès d’un só acollidor evoquen escenaris i moments protagonitzats per amor, desamor, solitud i incertesa.


Després d’estrenar-se al Bandcamp amb un senzill de dues cançons, el grup ha publicat amb el segell Futuras Licenciadas Mejores Amigas, una colecció de quatre cançons en les que exploren el seu só i apropen al seu públic a la direcció per la qual apunten a continuar.

Media content

Related content

Share with friends