Descoberta de natura a la Torre de Sant Joan

Ajuntament del Poble Nou del Delta, el Poble Nou del Delta

Plaça del Jardí, 6, 43549 see map

Descripció de la visita


Activitat per a tota la família. Els guies de GEPEC ens donaran una visió ecològica i sostenible d’un dels punts amb més atractius i fotografiats del Delta de l’Ebre, la torre de Sant Joan. Amb aquesta ruta podràs passejar per un entorn natural únic, entre arrossars i el mar, fins albirar la famosa Torre de Sant Joan. Aquesta activitat és apta per famílies amb una dificultat baixa i el lloc de trobada és al Poble Nou del Delta de 10:45 fins les 12:45. Així mateix, heu de portar roba còmoda, aigua i esmorzar, també es recomana dur una guia de natura i prismàtics per poder observar millor el medi que ens envolta.

Aquesta és la construcció d’una antiga torre de defensa situada a la població de Poblenou del Delta i s’ubica a la costa meridional del Delta de l’Ebre, vora l’Encanyissada. La Torre de Sant Joan fou bastida l’any 1576 per manament reial de Felip II amb la finalitat de vigilar i reforçar la defensa dels atacs de la pirateria sarraïna al port dels Alfacs. 

Degut als moviments de les terres del Delta de l’Ebre, actualment la torre es troba a uns 50 metres dins del mar entorn a una zona d’escassa profunditat dins de la badia dels Alfacs, en el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Per consegüent, l’estat de conservació de la torre és prou deficient i les runes de la seva estructura mesuren uns 6 m d’alçada. No obstant, en el seu conjunt constitueix un paratge històric envoltat d’arrossars del Delta de l’Ebre. 

Actualment, només s’hi pot accedir en certes ocasions per un terraplè de pedres soltes anegat des de Poblenou del Delta, és un dels punts més fotografiats del Delta de l’ebre degut a les colònies de flamencs que hi viuen durant tot l’any i les espectaculars postes de sol que és viuen durant tot l’any. 


is official dealer

Descoberta de natura a la Torre de Sant Joan


Do you want to sell online tickets?

Discover the extensive possibilities promotion that notikumi offer.

Meet notikumi