Gebre + Islandia Nunca Quema en concert a l'Heliogàbal - Barcelona

Saturday 19 November 2022 21:00

Event ended

Heliogàbal

Ramón y Cajal, 80, Barcelona

Gebre és un grup de pop de guitarres cantat en ebrenc. La banda neix el 2017 quan l’Aleix Ferrús i l’Adrià Gonzàlez (L’Ana és un Koala, Samitier) decideixen formar la banda amb en Dani Cervera i posteriorment en Llorenç Orriols a la bateria (Mareta Bufona). Les cançons de Gebre estan carregades de guitarres enèrgiques i tornades lluminoses que sonen a clàssics anglosaxons dels 90 com Weezer, Teenage Fanclub o The Lemonheads i a bandes nostrades, com Els Pets o Senior i el Cor Brutal.

La seua darrera publicació és el disc ‘Riu amunt’ (Indian Runners, 2021). Un àlbum d’onze cançons que canten a la resistència als problemes i dificultats de la vida moderna i descriu a aquelles persones que es resisteixen a deixar-se endur per la corrent del riu.


La banda del camp de Tarragona, Islandia Nunca Quema fan música elegant, pop-rock obstinat en el protagonisme de les guitarres i amb la melodia com a mitjà d’expressió. La seva discografia inclou dos singles i un LP, Applause (2014) amb el segell Philatelia Records. Actualment es troben presentant el seu segon LP, que edita No Aloha.

Poden presumir d’haver tocat en directe amb l’australià Robert Forster (The Go-Betweens) i el britànic Robyn Hitchcock, i també de figurar amb una cançó a la banda sonora de La propera pell (2016), dirigida per Isa Campo i Isaki Lacuesta. Als seus directes s’han pogut sentir versions de The Triffids, The Go-Betweens, Scott Walker, The Kinks, Edwyn Collins o Chris Spedding, entre molts altres, cosa que ens permet fer-nos una idea dels territoris que explora la seva música.

Media content

Related content

Share with friends