Bart Davenport + Hoven en concert a Barcelona

Multiple dates

Show previous dates

Heliogàbal

Ramón y Cajal, 80, Barcelona

Bart Davenport:


Suaus i, tot i això, curiosament punxegudes, les cançons de Bart Davenport ens transporten a un passat o present imaginat ple d'odes romàntiques i personatges enigmàtics. Les seves arrels a Oakland són al blues (la seva banda dels 90, The Loved Ones va obrir per a gent com Junior Wells i John Lee Hooker), però el 2002 Bart es va llançar en solitari, adoptant una estètica indie més tranquil·la. El cantant de Kings of Convenience, Erlend Øye, l'ha anomenat el “millor intèrpret de guitarra i un sol home que existeix”. Mentrestant, els enregistraments de Bart sovint reflecteixen el seu gust pels arranjaments de banda completa. El seu debut homònim va barrejar pop brillant i folk britànic. Va seguir amb l'estil de Laurel Canyon 'GamePreserve' (2003) i després amb el dormitori lo-fi 'Maroon Cocoon' (2005). Després va venir 'Palaces' (2008), un àlbum al qual es fa referència a MOJO com "un bon exemple de la cultura del vinil i les botigues de segona mà de San Francisco, que converteix les coses que la gent llença en alguna cosa nova" . El 2012, Bart va llançar el senzill sintetitzat 'Cheap Words' i es va mudar a Los Angeles, formant la banda que va gravar 'Physical World' (2014). Pitchfork ho va descriure com "sofisticat i barat alhora, és agradable als cinc segons d'arribar a les teves orelles". Per al 2018, la banda, també coneguda com a Bart & The Bedazzled, va llançar una continuació titulada 'Blue Motel', produïda per Aaron M Olson, el so característic del qual va donar a l'LP una atmosfera cinematogràfica i elegant dels 80. L'àlbum en solitari de Bart Davenport del 2022 'Episodes' ofereix cordes avantguardistes, percussió mundana, riffs de 12 cordes i un retorn general al pop dels 60 i l'estètica indie lo-fi.


Hoven:


Podríem dir que Hoven no és una invenció encara que sí un nom artístic. Podríem presentar els noms que el formen, però les cares diuen més que els seus propis noms. Almenys podríem explicar que són cinc músics de l'escena lleidatana i que les seves composicions prenen com a referència l'indie-folk americà (Bon Iver, Gregory Alan Isakov) i l'indie-folk britànic (Ben Howard), però diu més com fan sonar cada sala que cap d'aquestes paraules. Podríem parlar del seu primer treball titulal “The Waters EP”. De què els ha inspirat i què els ha portat els instruments d'aquests músics a ajuntar-se. Podríem dir que segur que per separat ja els has sentit, però segur que mai no els has sentit així. Podríem intentar convèncer-te que més que un grup, aquí tens una història. Podríem fer això i molt més. Però qui més pot fer, ets tu, escoltant-los. Perquè ara no toca parlar del que podria ser. Ara, que toquin ells.

Media content

Related content

Share with friends