RECITAL VIOLÍN Y PIANO

Multiple dates

Show previous dates

Auditori Germanies

C/ García Lorca, 6, Manises

Sala Vicent Ros

C/mayor nª91, Manises

Música 

Recital violí y piano

Companyia: DÚO ESTEVE-APELLÁNIZ

Divendres 6 d'octubre, 19.00 h

Lloc: Sala Vicent Ros (capella de la casa de cultura)

Entrada lliure fins completar aforament

Tots els públics


Sinopsi: Recital de Violí i piano de la má dels multipremiats  Joan Esteve Melero i Carlos Apellaníz.


Programa:

1ª Parte

• E. Ysaÿe Sonata Nº4 para violín solo Op.27 (1923)


  1. Allemande (Lento maestoso)
  2. Sarabande (Quasi lento)
  3. Finale (Presto ma non troppo)


• L. van Beethoven Sonata Nº8 para violín y piano Op.30 (1802)

  1. Allegro assai
  2. Tempo di minuetto, ma molto moderato e grazioso
  3. Allegro vivace


2ª Parte

• É. Lalo Sinfonía Española para violín y piano Op.21 (1874)

  1. Allegro non troppo
  2. Scherzando (Allegro molto)
  3. Intermezzo (Allegretto non troppo)


• P. Sarasate Fantasía sobre “Carmen” para violín y piano Op.25 (1881) 


Sobre els Músics:


JOAN ESTEVE MELERO, VIOLÍN

https://www.youtube.com/channel/UCzm0SW22NFhgi6punxDXTPA


Joan va mostrar interés per aprendre música a molt primerenca edat i des de llavors, forma part de la seua vida. Comença la seua marxa amb la metodologia Suzuki, continuant la seua formació amb Luís Roig i Vicente Balaguer als conservatoris de Carcaixent i Torrent. Des de setembre de 2022, segueix estudis superiors de violí a la Universitat de Ginebra (Haute École de Musique) amb el mestre Tedi Papavrami. Amb 15 anys va ser un dels estudiants més joves a formar part de l'entitat. En la seua aventura alpina, ha tingut l'oportunitat de treballar amb Andrés Gabetta, Andrey Baranov, Pavel Vernikov. També ha rebut consells a través de trobades i màster-class amb Vasko Vassilev, Aisha Syed, Svetlin Roussev i d'integrants de l'orquestra Filharmònica de Viena com Volkard Steude, Milan Setena, Thomas Hajek, entre altres i de formació cambrística amb Diotima String Quartet. Va participar al Festival “Le Bois qui Chant” a Château d´Oex i col·laborà amb l'Orquestra de la HEM actuant a Ginebra (Victoria Hall) i Neuchâtel sota la direcció de Ricardo Castro i Vimbayi Kaziboni. També, ha interpretat el concert nº1 de M. Bruch amb l'orquestra simfònica Dreamers in White sota la direcció de Ramón Torrelledó en el ADDA d'Alacant i recentment, ha col·laborat amb Moonwinds simfònic sota la batuta de Julia Cruz i Joan E. Lluna. Així mateix, ha sigut premiat en diversos concursos destacant, el Amadeus International Music, la competència Internacional BTHVN Wien Music, el 4o Concurs International de Música "Làszlò Spezza Ferri" i al II Concurs Internacional de Música de Cambra “Ciutat de Manises”, on en 2023 ha obtingut el 2n Premi. També, ha sigut semifinalista en el concurs “Il Piccolo Violino Magico” a Itàlia actuant amb l'orquestra de l’Accademia d´Archi Arrigoni amb el Mestre Giancarlo Guarino. Ha participat a l'Acadèmia de l'Orquestra Filharmònica de Viena actuant en Eisenstadt (Schloss Esterhazy), a Berlín (Konzerthaus-Festival YEC) amb Tomáš Hanus com a director i en Salzburg (Great Hall of Mozarteum*Foundation) amb Christoph Koncz a la batuta. Col·labora amb el pianista Carlos Apellániz i José Miguel Sanz (Catedràtic Hª de la Música) els qui l'ajuden en la seua formació musical.

La Fundació Wilsdorf recolza el seu aprenentatge atorgant-li una beca per a prosseguir els seus estudis en la Universitat de Ginebra.


CARLOS APELLÁNIZ, PIANO


La seua trajectòria és avalada per més de vint premis internacionals, destacant el Premi Especial en el Concurs Internacional de piano de Santander, 1r Premi en el Concurs Internacional Flame (Paris), Premi Claude Kahn (Paris) i Premi Saint Nom La Breteche (Paris). Comença els seus estudis musicals amb la pianista Françoise Doué a "L´Ecole Nationale de Musique de Bayonne-Côte Basque", obtenint Medalla d'Or. Es perfecciona en el CNSM de Paris amb Jacques Rouvier i Pascal Devoyon, obtenint el 1r Premi de Piano i el 1r Premi de Música de Cambra. Més tard, continua la seua formació a l'Escola Superior de Música Reina Sofia amb Dimitri Bashkirov i Galina Eguiazarova. Ha seguit en nombroses màster-class els consells d'Alicia de Larrocha, Leon Fleisher, F.R. Duchable, Dario Darosa, Emil Naoumoff, entre altres. Després de ser nomenat solista del Grup Instrumental de València, la seua carrera dona un gir cap al món contemporani. Gràcies a la seua labor en aquest camp de músiques de nova creació, és reconegut amb el Premi Nacional de Música. Col·labora amb el Plural Ensemble, Espai Sonor, Ensemble d´arts i és convidat regularment a actuar com a solista en nombroses orquestres dins del marc de Festivals Internacionals. Ha realitzat enregistraments per a Radi France, Ràdio Nacional d'Espanya, Radi Bartok, Euskadi Irratia i per als segells Sgae, Vers, Naxos... Molt actiu en formacions de Música de Cambra, és membre fundador del B3, Brouwer Trio, Duo Apellaniz, amb els quals es produeix assíduament. Ha impartit classes en Musikene (País Basc), CSM d'Aragó i en nombrosos festivals. Actualment, compagina la seua labor pedagògica en el Conservatori de Música de València amb les seues actuacions tant de música de cambra com de solista.

Media content

Related content

Share with friends