RENALDO & CLARA a València

Multiple dates

Show previous dates

Loco Club

C/ Erudito Orellana número 12, Valencia

Renaldo & Clara a València


  • Lloc: Loco Club
  • Data: 16 de novembre de 2023
  • Horari: obertura 20.30h / inici 21.30h
  • Preu: Entrada General 13€ + despeses / Taquilla 17€



Renaldo & Clara


El quart disc de Renaldo & Clara comença amb el que podría ser un avís del que vindrà: “Així com un globus també s’infla el cor”. Igual que un globus, les seves cançons s’escapen de les mans fins perdre’s de vista i exploten amb un soroll brusc que espanta a qui agafa desprevingut.

A “La boca aigua” hi trobem tot el que ha fet de Renaldo & Clara un dels grups més importants del panorama català: pop, canvis imaginatius que fan que les cançons semblin tenir dos tornades diferents, ritmes de hip hop antic, arranjaments fresquísims i unes lletres enverinades i exactes que ens parlen de gairebé tots els estats de l’amor.

Totes les cançons estan co-produïdes per Clara Viñals juntament amb Innercut, Joan Borràs i Hidrogenesse, afegint a la seva paleta de sons ritmes de funk brasiler i UK Garage (“S’està millor al El quart disc de Renaldo & Clara comença amb el que podría ser un avís del que vindrà: “Així com un globus també s’infla el cor”. Igual que un globus, les seves cançons s’escapen de les mans fins perdre’s de vista i exploten amb un soroll brusc que espanta a qui agafa desprevingut.

A “La boca aigua” hi trobem tot el que ha fet de Renaldo & Clara un dels grups més importants del panorama català: pop, canvis imaginatius que fan que les cançons semblin tenir dos tornades diferents, ritmes de hip hop antic, arranjaments fresquísims i unes lletres enverinades i exactes que ens parlen de gairebé tots els estats de l’amor.

Tot molt primaveral si no fos perquè grates una mica la melodia i et trobes frases com “jo només vull deixar d’estar espantada per si li queda més mal per fer encara” (“La Palma”), “s’està millor al carrer que dins de casa, jo et tinc a tu i tu em tens farta” (“S’està millor al carrer”), “Que l’amor vist de lluny no és com vist d'a prop, hi queden angles morts” (“Retrovisor”) o “és veritat que m’agradaves i ara no m’agrades tant” (“El riu”), entremig de cançons més lluminoses sobre la lleugeresa de l’enamorament i l’entrega dels començaments.

El disc arrenca on acabava “L’amor fa calor”, guanyador del premi MIN al millor disc català de 2020, i amb una gira d’estiu que passarà per alguns dels festivals més importants del país. El moment més dolç de Renaldo & Clara i el seu disc més brillant i addictiu. Nosaltres també trobavem a faltar que passessin coses bones.


———


El cuarto disco de Renaldo & Clara empieza con lo que podría ser un aviso de lo vendrá: “Así como un globo también se infla el corazón”. Igual que un globo, sus canciones se escapan de las manos hasta perderse de vista y explotan con un ruido brusco que asusta a quien pilla desprevenido.

En “La boca aigua” (“La boca agua”) encontramos todo lo que ha hecho a Renaldo & Clara uno de los grupos más importantes del panorama catalán: pop, cambios imaginativos que hacen que las canciones parezcan tener dos estribillos a la vez, ritmos de hip hop antiguo, arreglos fresquísimos y unas letras envenenadas y exactas que nos hablan de casi todos los estadios del amor.

Todas las canciones están co-producidas por Clara Viñals junto a Innercut, Joan Borràs e Hidrogenesse, añadiendo a su paleta de sonidos ritmos de funk brasileño y UK Garage (“S’està millor al carrer”) o de reggaetón suave imaginado por Tom Tom Club (“Per tu el que faci falta”), acompañadas del pop electrónico efervescente que marcó su anterior disco como en los hits “El riu”, “Trobo a faltar” o “Globus”.

Todo muy primaveral si no fuese porque al rascar un poco la melodía te das de bruces con frases como: “jo només vull deixar d’estar espantada per si li queda més mal per fer encara” (“yo solo quiero dejar de estar asustada por si le queda más daño que hacer todavía”, La Palma), “s’està millor al carrer que dins de casa, jo et tinc a tu i tu em tens farta” (“se está mejor en la calle que en casa, yo te tengo a tí y tu me tienes harta”, S’està millor al carrer), “Que l’amor vist de lluny no és com vist d'a prop, hi queden angles morts” (“El amor visto de lejos no es como visto de cerca, quedan ángulos muertos”, Retrovisor) o “és veritat que m’agradaves i ara no m’agrades tant” (“Es verdad que me gustabas y ahora no me gustas tanto”, El riu), todo ello en medio de canciones más luminosas sobre la ligereza del enamoramiento y la entrega del principio.

El disco arranca donde acababa “L’amor fa calor”, ganador del premio MIN al mejor disco en catalán de 2020, y con una gira de verano que pasará por alguno de los festivales más importantes de Catalunya. El momento más dulce de Renaldo & Clara y su disco más brillante y adictivo. Nosotros también echabamos de menos que pasasen cosas buenas. 


Media content

Related content

Share with friends