MERRICK, EL MUSICAL

Multiple dates

Show previous dates

Centre Municipal Bernat i Baldoví

Carrer de Sant Josep 32, Sueca

A finals del segle XIX tingué lloc el primer cas d'assetjament documentat de la història, el de Joseph Merrick.

Conegut com "l'home elefant" a causa de la malformació que sofria, Joseph patí incomptables vexacions al llarg de la seua vida i podem afirmar que la quantitat de desgràcies que va patir eren directament proporcional a la seua qualitat humana.

Mai mostrà ni un gram de maldat o ànim de venjança, malgrat tindre-hi raons. Tampoc sarcasme o cinisme, ni tan sols una mala paraula per a ningú. Era exquisidament educat, a més de culte, gran lector i poeta.

Va ser capaç de superar la mort de sa mare, l'abandonament del pare, penúries laborals, la vida al circ o l'escarni públic fent gala d'una resiliència exemplar.

La seua història va commoure la mateixa princesa de Gal·les a qui conegué personalment. Tal com explica el seu únic amic, el doctor Treves: "Molts en la seua pell, s'hagueren ensorrat, però Joseph Merrick, l'home elefant, era l'ésser més humà que la humanitat ha conegut. I ara i sempre, serà etern".


Media content

Related content

Share with friends